"LOUBOUTIN NIJE IZUMIO CRVENE POTPLATE"

26/05/2011 15:14

Zaoštrava se sukob na relaciji Christian Louboutin-YSL.

Naime, prije mjesec dana, slavni je dizajner najavio tužbu protiv kuće YSL, radi crvenih potplata na cipelama iz njihove recentne proljetne kolekcije. U tužbi se 

navodi kako su crvene potplate zaštitni znak planetarno popularnih Louboutinki, te kao takovi nisu dozvoljeni na bilo kojim drugim cipelama jer izazivaju zbunjenost kod kupaca.

Louboutin je zahtijevao da YSL iz prodaje povuče sve modele s crvenim potplatom. Kako su u YSL-u ignorirali zahtjev za povlačenjem cipela iz prodaje, Louboutin ih je odlučio tužiti za iznos od 1 milijun američkih dolara.

Jučer su u javnost procurili sudski dokumenti, u kojima odvjetnici kuće YSL navode kako je tužba neutemeljena: „YSL proizvodi cipele s crvenim potplatom još od 70-ih godina, davno prije no što je to počeo činiti gospodin Louboutin" - stoji u izvješću.

„Cipele s crvenim potplatima nosio je Luj XIV. davne 1600. godine, a pojavile su se i u filmu „Čarobnjak iz Oza". Kao vodeći stručnjak u području izrade cipela, gospodin Louboutin bi trebao biti upoznat s činjenicom da nije jedini na svijetu koji ima pravo koristiti crvene potplate, te da u povijesti izrade cipela postoji barem tisuću modela cipela koji dokazuju da je njegova tužba neutemeljena".

Louboutin je u međuvremenu pokre

nuo tužbu i protiv brazilske dizajnerice, koja ga je brzo „poklopila" s fotografijama, koje dokazuju kako je crvene potplate koristila nekoliko godina prije Louboutina.

Saga se nastavlja...